Изборен мониторинг

Окончателен доклад "Медиен мониторинт" - Избори 2013

За втори пореден път Институтът за социална интеграция (ИСИ) - София, съвместно с Фондацията за европейски и прогресивни изследвания (ФЕПС) – Брюксел, организира и провежда Мониторинг на изборния процес.

Прочети още
Сигнали за купуване на гласове в Сливен

След подадени сигнали за купуване на гласове в град Сливен и в село Тополчане, община Сливен от наши наблюдатели, днес МВР е арестувала лица, посочени в сигналите.

Прочети още
Къди изпращаме сигнали и жалби в изборния ден

На посочените тук контакти можете да изпращате своите сигнали по всяко време в изборния ден. Анонимността ви е гарантирана, стига сигналите да са достатъчно ясни и конкретни.

Прочети още
Разпадащи се изборни бюлетини, залепени на криво и изцапани с лепило

Бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 12 май в неделя са изработени от фирма „Мултипринт“ и печатницата й със седалище в Костинброд, собственост на Йордан Бончев. Отпечатването им започна на 24 април.

Прочети още
До 9 май Прокуратурата е образувала 26 досъдебни производства

Върховна касационна прокуратура Ви уведомява, че към 09.05.2013 г. (четвъртък), по повод постъпили сигнали с твърдения за извършени престъпления против политическите права на граждани (чл. 167 – 169г НК), за цялата страна, са образувани предварителни пров

Прочети още
Междинни резултати от медиен мониторинг

Координаторът на екипа за медиен мониторинг, Стефан Георгиев, представи на пресконференция резултатите от анализа на медийната среда, три дни преди изборите.

Прочети още
Сигнали за нарушения до Гражданския изборен борд

Гражданският изборен борд няма механизми и инструменти да приема и реагира на сигнали за нарушения в изборния процес. Тъй като те са изпратени и до отговорните за това органи, в т.ч. ЦИК, можете да се информирате за изпратените сигнали.

Прочети още