Актуално

ИСИ представи окончателните резултати от мониторинга на предсрочните парламентарни избори

На 10 май 2023 г. (сряда) от 12:00 часа в Прес-клуб на БТА се проведе пресконференция и публична дискусия за представяне на окончателните резултати от осъществен мониторинг на предизборната кампания на предсрочните парламентарни избори.

Прочети още
ИСИ ще реализира проект за мониторинг на предстоящите избори

Мониторингът следва три етапа на изпълнение - анализ на новите промени в изборния кодекс, медиен мониторинг и наблюдение на посланията, които политическите лидери отправят към избирателите.

Прочети още
Представител на ИСИ присъства на демонстрация на видеонаблюдението при преброяването на гласовете

Беше представено устройството и приложението, което ще се използва за заснемане, излъчване и запазване на преброяването на гласовете. Беше експериментирано с различно поставяне на бюлетините пред телефона, за да се прецени как се вижда най-добре вота.

Прочети още
Представители на ИСИ се срещнаха с дългосрочни наблюдатели от ОССЕ

Мисията на ОССЕ провежда срещи с всички участници в изборния процес и в заключение ще оцени доколко изборите в България се провеждат съгласно националното законодателство.

Прочети още
ИСИ представи резултатите от проекта „Мониторинг за политики за гражданско участие и прозрачност в местната власт“

рез специално изработена методологична рамка, проектът реализира мониторинг на дейността по отношение на гражданско участие, прозрачност и достъп до обществена информация, както и отчитане на евентуални корупционни практики на 10 общини в страната.

Прочети още
ИСИ със свои представители в два международни форума на ФЕПС

Д-р Теодор Славев и Евгени Филипов ще представляват ИСИ във форумите: Ones To Watch, който стартира днес в Братислава и Anual Autumn Academy 2022, в Брюксел

Прочети още
Екипът на ИСИ се срещна с дългосрочни наблюдатели от ОССЕ

Наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа са в България за поредна година, за да следят за демократичното протичане на вота на 2 октомври. В рамките на мисията им, техни представители се срещнаха с екипа на ИСИ.

Прочети още