Актуално

ИСИ със свои представители в два международни форума на ФЕПС

Д-р Теодор Славев и Евгени Филипов ще представляват ИСИ във форумите: Ones To Watch, който стартира днес в Братислава и Anual Autumn Academy 2022, в Брюксел

Прочети още
Екипът на ИСИ се срещна с дългосрочни наблюдатели от ОССЕ

Наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа са в България за поредна година, за да следят за демократичното протичане на вота на 2 октомври. В рамките на мисията им, техни представители се срещнаха с екипа на ИСИ.

Прочети още
 Започна теренното проучване по проекта "Мониторинг на политики за гражданско участие и прозрачност в местната власт"

През изминалата седмица екипът на ИСИ стартира теренното си проучване чрез фокус групи в първите три общини - Варна, Силистра и Елин Пелин.

Прочети още
Представяне на сборник - "Гласуване по време на пандемия"

Изследването е част от проект, който беше изпълнен от Института за социална интеграция в партньорство с Фондацията за европейски прогресивни изследвания (ФЕПС).

Прочети още
Катя Колева: Партиите носят на раменете си демокрацията

Партиите са тези структури, които носят на раменете си демокрацията. И не само партийните членове, гражданите имат интереси да развиват силни партии, които да работят в защита на обществените интереси.

Прочети още
ИСИ ще бъде домакин на международна конференция „Загубеното доверие в политическите партии в Европа“

Събитието се организира в партньорство с European Network of Political Foundations /ENoP/ и ще се проведе на 17 май (вторник) в Гранд Хотел "Милениум", гр.София

Прочети още
ИСИ и ОЖС Пловдив със съвместен проект

Във фокуса на проекта са проблемите и предизвикателствата, пред които са изправени жените в България, а именно неравностойно заплащане на труд, по-ниски размери на полагаемите им се обезщетения, безработица, а в следствие и по-висок риск от бедност.

Прочети още