Изборен мониторинг

Общественият съвет при ЦИК призовава да се усъвършенства технологията за проверка на подписките

На днешното си заседание, Обществения съвет обсъди проблемните аспекти в приложението на новите разпоредби на Изборния кодекс, при които всеки гражданин може да направи проверка за присъствие в списък за подкрепа на кандидат.

Прочети още
Първо обучение на граждански наблюдатели през 2014-та

В "Мониторинг на Евроизбори 2014" се проведе първото обучение на граждански наблюдатели, в Учебния център на НАП в гр. Банкя. Те ще координират екипи за наблюдение в Западна България.

Прочети още
"Мониторинг на Евроизбори 2014" бе представен на пресконференция

На специална пресконференция екипа на "Мониторинг на Евроизбори 2014" представи доклада от анализа на изборното законодателство и предстоящите дейности на наблюдението

Прочети още
Обществен съвет към ЦИК

ИСИ участва в учредяването на Обществен съвет към Централната избирателна комисия. Съветът се създава съгласно разпоредбите на новия изборен кодекс, и ще подпомага работата на изборната администрация.

Прочети още
Нов Изборен кодекс ще определя правилата за следващия вот

В дискусиите по неговото приемане участва и Обществен съвет на граждански организации и експерти по темата. Представител на ИСИ в него е юристът Лазарина Бонева.

Прочети още
Част от предложенията на ИСИ включени в проекта за нов Изборен кодекс

В проекта за нов Изборен кодекс са залегнали голяма част от предложенията на Института за социална интеграция.

Прочети още
За нов проект на Изборен кодекс

Представители на ИСИ взеха участие в последното заседание на Временната комисия за изработка на нов проект на Изборен кодекс

Прочети още