Инициативи

Годишна среща на завършилите 2013
Годишна среща на завършилите 2013

Завършилите обучения в Института за социална интеграция се събраха за Годишна среща. Тя се проведе на 23 ноември 2013 година, в гр. Банкя, хотел "Жеравна" и събра 110 души. Този път към завършилите "Академия за социална политика" се присъединиха завършилите Академия за общинска политика и Академията за граждански наблюдатели.

В първата част на срещата, всеки от присъстващите се включи в кратко представяне "Кой, къде, какво...?". Чрез актуализацията на базата данни в системата на ИСИ, завършилите поддържат помежду си добра контактна мрежа, основана на професионална и експертна информация.

Срещата продължи с дискусия "Политическото обучение - перспективи и/или препятствия за политическа кариера". В нея се включиха Ивелин Николов, основател и дългогодишен директор на ИСИ, Явор Гечев, председател на Младежкото обединение в БСП, Пенчо Хубчев, Програмен директор на фондация "Фридрих Еберт" - Бюро България и Ирина Алексиева, Изпълнителен директор на Българско училище за политика.

"Няма обучение, което да не носи перспективи - това, което си научил никой не може да ти отнеме". Това беше един от важните изводи, направени от дискусията. Всички знания и умения, които придобием обаче, нямат никаква стойност, ако не ги подкрепим с морални ценности, бе допълнението на Ирина Алексиева. Подборът е важен, ако партиите искат да "произвеждат" качествен продукт.

Председателя на МО в БСП, Явор Гечев, представи "обучителната пирамида", която от младежката организация от години се опитват да наложат в кадровата система на партията. Гечев изрази своето съжаление, че до момента тя все още не се случва в пълния й вариант.

След дискусионните форуми, Годишната среща продължи в ресторанта на "Жеравна" и остави приятни и зареждащи емоции на членовете на Клуба.