Актуално

Къди изпращаме сигнали и жалби в изборния ден

На посочените тук контакти можете да изпращате своите сигнали по всяко време в изборния ден. Анонимността ви е гарантирана, стига сигналите да са достатъчно ясни и конкретни.

Прочети още
Разпадащи се изборни бюлетини, залепени на криво и изцапани с лепило

Бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 12 май в неделя са изработени от фирма „Мултипринт“ и печатницата й със седалище в Костинброд, собственост на Йордан Бончев. Отпечатването им започна на 24 април.

Прочети още
До 9 май Прокуратурата е образувала 26 досъдебни производства

Върховна касационна прокуратура Ви уведомява, че към 09.05.2013 г. (четвъртък), по повод постъпили сигнали с твърдения за извършени престъпления против политическите права на граждани (чл. 167 – 169г НК), за цялата страна, са образувани предварителни пров

Прочети още
Междинни резултати от медиен мониторинг

Координаторът на екипа за медиен мониторинг, Стефан Георгиев, представи на пресконференция резултатите от анализа на медийната среда, три дни преди изборите.

Прочети още
Второ обучение на граждански наблюдатели

В периода 25 до 28 април се проведе второ обучение на граждански наблюдатели. Към участниците в обучението от 22 МИР-а, се присъединиха представители на Враца, Добрич, Кърджали, Ловеч, Пазарджик и Русе.

Прочети още
ИСИ: член на Граждански борд за честни избори

Като неправителствена организация, регистрирана за наблюдение в изборния ден, ИСИ заяви желанието си да участва в състава и работата на Гражданския изборен борд. Той ще заседава за четвърти път.

Прочети още
Среща на ЦИК с граждански наблюдатели

Неправителствените организации, регистрирани като наблюдатели в предстоящите парламентарни избори на 12 май 2013 г. взеха участие в специално организирана от Централната избирателна комисия среща.

Прочети още