Актуално

ИСИ и ОЖС Пловдив със съвместен проект

Във фокуса на проекта са проблемите и предизвикателствата, пред които са изправени жените в България, а именно неравностойно заплащане на труд, по-ниски размери на полагаемите им се обезщетения, безработица, а в следствие и по-висок риск от бедност.

Прочети още
ИСИ стартира проект за мониторинг на политиките на местната власт

Проектът се реализира в партньорство с Фондация "Фридрих Еберт" и има за цел да реализира мониторинг на дейността по отношение на гражданско участие, прозрачност и достъп до обществена информация, както и отчитане на евентуални корупционни практики.

Прочети още
На 14 ноември ИСИ ще има граждански наблюдатели във всички области в страната

В рамките на деня беше извършено онлайн-обучение и инструктаж на областните координатори, които ще бъдат на терен този уикенд. Гражданското наблюдение ще обхване и двата избора - за президент и вицепрезидент и за парламент.

Прочети още
Д-р Стоянка Балова: Не е ясно на каква база ЦИК взе решение за преброяване на разписките от машинното гласуване

На изборите през месец юли наши наблюдатели имаха възможност да проследят процеса на преброяване на машинните разписки в част от определените от ЦИК 1300 СИК и не бяха открити нарушения

Прочети още
Предстоящ форум за общински съветници

Реализацията на форума ще даде възможност за дискусия и обмяна на опит между общинските съветници от областите Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана, Видин и част от общините от Софийска област по основните теми за местното самоуправление.

Прочети още
Предстои провеждането на третата среща "ЗА" програсивни политики в местната власт

Събитието е част от съвмествен проект на ИСИ и Фондация "Фридрих Еберт" и има за цел да даде поле за дебат между левите представители в местната власт за подготовка и провеждане на повече прогресивни политики в общините в страната.

Прочети още
ИСИ проведе обучение на граждански наблюдатели за предстоящите избори

Организацията ще наблюдава за честността на вота във всички области в страната. Обучителен инструктаж преминаха всички областни координатори на гражданските наблюдатели.

Прочети още