Актуално

Общественият съвет при ЦИК призовава да се усъвършенства технологията за проверка на подписките

На днешното си заседание, Обществения съвет обсъди проблемните аспекти в приложението на новите разпоредби на Изборния кодекс, при които всеки гражданин може да направи проверка за присъствие в списък за подкрепа на кандидат.

Прочети още
Евродепутатът Евгени Кирилов кани втора група от Академията за общинска политика

По негова покана представители на местната власт-участници в третата и четвъртата обучителна група на Академията за общинска политика /"Фридрих Еберт" - ИСИ/ ще посетят Брюксел на 9 и 10 април.

Прочети още
Първо обучение на граждански наблюдатели през 2014-та

В "Мониторинг на Евроизбори 2014" се проведе първото обучение на граждански наблюдатели, в Учебния център на НАП в гр. Банкя. Те ще координират екипи за наблюдение в Западна България.

Прочети още
"Мониторинг на Евроизбори 2014" бе представен на пресконференция

На специална пресконференция екипа на "Мониторинг на Евроизбори 2014" представи доклада от анализа на изборното законодателство и предстоящите дейности на наблюдението

Прочети още
Обществен съвет към ЦИК

ИСИ участва в учредяването на Обществен съвет към Централната избирателна комисия. Съветът се създава съгласно разпоредбите на новия изборен кодекс, и ще подпомага работата на изборната администрация.

Прочети още
Критичната 2014: изборите и обществото на България в цикъла на световната криза 2008-2014

Професор Михаил Мирчев - член на Общото събрание на ИСИ ще изнесе публична лекция в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Прочети още
Граждански организации със свои кандидати за ЦИК

На 12 март 2014 г. бе проведено изслушване на предложените от граждански организации и движения кандидати за членове на ЦИК. Кандидатите са 16.

Прочети още