Актуално

Медийното отразяване на социологичните проучвания в дневния ред на Гражданския борд

Приключи петото заседание на Гражданския борд за свободни и честни избори. Отдавна отлаганата тема за медийното отразяване на социологическите проучвания най-накрая зае своето място в дневния ред.

Прочети още
Тема на Гражданския борд бе купуването и продаването на гласове

Една от основните теми в днешната дискусия на заседанието на Гражданския борд беше борбата с купуването и продаването на гласове. Бяха поставени въпроси относно броя на образуваните дела по такъв вид престъпления, както и има ли на практика осъдени.

Прочети още
Обучение за координатори на гражданските наблюдатели

В периода 13 - 14 септември в град Банкя се проведе обучителен семинар на координаторите на гражданските наблюдатели от ИСИ. Представени бяха основните права и задължения на участниците в изборния процес.

Прочети още
Второ заседание на Гражданския борд

Изготвянето на избирателните списъци беше фокусът на дискусията в Гражданския борд за свободни и прозрачни избори, който проведе второто си заседание днес.

Прочети още
Първо заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори

Гражданският борд за прозрачни избори към служебното правителство постави началото на своята работа.В него влизат представители на 40 неправителствени организации, както и на МВР, Министерството на външните работи, ГРАО и ЦИК.

Прочети още
Европейският парламент 2014 - 2019

След европейските избори делът на жените и на новоизбраните депутати като цяло не се отличават много от предишния състав на Парламента, но зад сумарните числа се крият съществени разлики по страни.

Прочети още
ИСИ отново член на Управителния съвет на ЕНоП и Борда на ФЕПС

На заседания, провели се в края на месец юни, ИСИ, в лицето на Катя Колева, председател на Управителния съвет бе избран отново в ръководните органи на двете европейски политически мрежи ЕНоП и ФЕПС

Прочети още