Актуално

Повече координация, не само на национално, а и на европейско равнище

Коментар и мнение за провелата се конференция "Миграцията в българския контекст - местен, национален и европейски дебат" от председателя на УС на ИСИ, Катя Колева пред радио Благоевград.

Прочети още
"Миграцията в българския контекст – местен, национален и европейски дебат”

Форумът бе фокусиран върху нарастващите имиграционни и бежански потоци към Европа, погледнати от перспективата на три от най-засегнатите държави-членки на Европейския съюз – България, Гърция и Малта.

Прочети още
Завърши петият курс на Академия за общинска политика

От 23 до 26 октомври 2014 година, в к.к. Боровец, община Самоков, се проведе петият курс от Академия за общинска политика на фондация "Фридрих Еберт" (Бюро България) и Института за социална интеграция.

Прочети още
Заключително заседание на Гражданския борд

Меморандум с препоръки за усъвършенстване на изборното законодателство за гарантиране на честни и прозрачни избори обсъди Гражданският борд на заключителното си заседание.

Прочети още
Приключи шестото заседание на Гражданския борд за свободни и честни избори

Особен интерес на заседанието на Гражданския борд предизвика информацията на Прокуратурата за образуваното досъдебно производство за отпечатване на фалшиви бюлетини в гр. Хасково.

Прочети още
Координатор от ИСИ се срещна с представители от временната мисия на ОССЕ

На 24 септември 2014 се проведе работна среща между координатора на ИСИ за област Видин - Милена Маринова и двама дългосрочни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Прочети още
Пресконференция по проект „Предсрочни парламентарни избори 2014.Гражданско наблюдение"

На 25 септември 2014 в Прес-клуба на БТА се проведе пресконференция, на която екипът на Института за социална интеграция /ИСИ/ представи основните дейности по проекта в рамките на предизборния период.

Прочети още