Актуално

Набиране на участници - „Диалог за прилагане на младежки политики в България – 2016”

Предвижда се във всички дейности по проекта да се включат 20 участници – млади хора до 35 г. възраст. Стремежът ще бъде те да са от различни административни области на страната.

Прочети още
ИСИ набира участници за международен тренинг курс „Open up the borders of our minds”

Основната тема на обучението е засиления поток от мигранти и увеличаващия се брой бежанци на териториите на европейските държави. Целта на обучението е да подготви участниците да работят за борба с негативните нагласи.

Прочети още
ИСИ с одобрен проект по Еразъм+

Институтът за социална интеграция спечели проекта "Open up the borders of our minds" по програма "Еразъм+", Ключова дейност 1. Проектът "OUTBOOM", получи една от най - високите оценки.

Прочети още
Евродепутатът Момчил Неков кани група от Академията за общинска политика

По негова покана представители на местната власт-участници в петата обучителна група на Академията за общинска политика /"Фридрих Еберт" - ИСИ/ ще посетят Брюксел на 16 и 17 ноември.

Прочети още
Основни изводи от дебата по референдума

Традиционно с петия пореден от 2011-та година мониторинг се наблюдава предизборният и изборен процес в контекста на предстоящите местни избори през месец октомври като специален фокус е предвиден и върху предстоящия национален референдум.

Прочети още
Обучение на гражданските наблюдатели

ИСИ проведе обучение за координатори на наблюдатели в изборния ден. Участие в него взеха представители на двадесет и пет области в България.

Прочети още
Пресконференция по проект "Мониторинг местни избори и референдум 2015"

На 23 септември в Прес-клуб на БТА се проведе пресконференция, на която екипа на Институтът за социална интеграция представи дейностите по "Мониторинг на местни избори и референдум 2015".

Прочети още