Актуално

ИСИ ще наблюдава Местния референдум в Трън тази неделя

Чрез наблюдението на изборния ден, ИСИ има за цел да увеличи гражданското участие в изборния процес и да работи за постигане на превантивен ефект върху възможността за нарушаване демократичността на изборите и подмяна на гражданския вот.

Прочети още
ИСИ проведе международен форум по темата за устойчиво развитие чрез регионалните и местни власти

В откриващата част на събитието взеха участие Катя Колева, Председател на УС на ИСИ, Регине Шуберт, Директор на Фондация "Фридрих Еберт", бюро България и Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев и член на УС на НСОРБ.

Прочети още
ФЕПС провежда един от модултите си на програма "Бъдещи лидери" в Бълария

Инситутът за социална интеграция е партньор и съорганизатор на четвъртия модул от програмата на ФЕПС за Централна и Източна Европа "Бъдещи лидери".

Прочети още
ИСИ представи резултатите от мониторинга на медиите, в контекста на езика на омразата

Проблемът с бежанската криза бе използван, за да се направи анализ за състоянието на нашето общество – предразсъдъците, враждите, източниците на враждебна реч.

Прочети още
ИСИ ще представи резултатите по проект „Eзикът на омразата – проблем N:1 на бежанците в България”

Посредством мониторинга може да се проследи кои са основните говорители и източници на езика на омраза спрямо бежанците, преминаващи или пребиваващи на територията на България.

Прочети още
Неправитествените организации от Общественият съвет към ЦИК с общо становище по отношение обучението на СИК

Общото мнение на Неправителствените организации бе, че изборите на 26.03.2017г. са протекли без сериозни нарушения, масови жалби и сигнали. Въпреки условията на служебен кабинет, изборите бяха организирани абсолютно на ниво.

Прочети още
Представяне на междинни резултати от медийния мониторинг на предизборната кампания

Чрез медийния мониторинг екипът цели наблюдение и анализ на медийната среда в България, в контекста на предстоящите избори за народни представители. Той е разделен на 2 основни части.

Прочети още