Актуално

ИСИ със свои представители в два международни форума на ФЕПС
ИСИ със свои представители в два международни форума на ФЕПС

Д-р Теодор Славев ще представлява Институт за социална интеграция в програмата Ones To Watch в Братислава следващите два дни. Темите, които ще бъдат дискутирани в рамките на форума са: "Къде сме (в Централна Европа 2022) и накъде да отидем?“; Социални и икономически последици от войната в Украйна – Централна и Източноевропейски контекст; Упадъкът на солидарността като почва за възход на неофашизма; Политическа ситуация, състояние на демокрацията и правовата държава в Словакия; Нарастващите различия в рамките на ЕС (въздействието на руските санкции, инфлационния диференциал и т.н.) и как да предотвратим разпаданетотенденции.

Евгени Филипов ще вземе участие в едно от водещите събития на стратегията за обучение на FEPS - FEPS Anual Autumn Academy 2022. В академията се обучават едни от най-обещаващите, талантливи млади политици от целия Европейски съюз. Уникалността на тази инициатива се крие в нейния прогресивен характер, иновативни методологии и възможностите, които предлага, позволявайки директни връзки с водещи политици, висши академици и водещи представители на гражданското общество. Тази година програмата на есенната академия се фокусира върху въпроса за младежките политики на ЕС.

Програмата дава възможност за запознаване със съществуващите политики и инициативи в отделните страни, обсъждането им и разработването на нови.Евгени ще вземе участие в редица разнообразни модули – лекции, дебати, уъркшопи по казуси от различни държави, майсторски класове и др.