Актуално

ИСИ представи книгата „България 2019 – Нови хоризонти: Съмнения, надежди, перспективи”
ИСИ представи книгата „България 2019 – Нови хоризонти: Съмнения, надежди, перспективи”

Институт за социална интеграция (ИСИ) и Фондация "Фридрих Еберт", Бюро България (ФФЕ), представиха книгата „България 2019 – Нови хоризонти: Съмнения, надежди, перспективи”, на дискусионен форум в хотел „Балкан”, гр. София.

Автори в книгата са:

Борис Попиванов,Политолог

Александър Димитров,Политолог

Ваня Григорова, Икономически експерт

Страхил Делийски,Политолог

Георги Бърдаров,Демограф

Евелина Славкова,Социолог

Теодор Славев,Политолог

Първан Симеонов, Политолог

Стефан Георгиев,Социолог

Георги Джартов, Политолог

Гост на събитието бе вицепрезидентът на Република България, г-жа Илияна Йотова. „Има страх да се говори за развитието на България, защото за да се говори по тази тема, трябва някой да е измислил как страната ни да се развива занапред”, заяви в изказването си Илияна Йотова.

Вицепрезидентът настоява да се развива умната икономика, за да може младите хора да останат в България. Сред другите сектори, за които Йотова настоява да се развиват, са високите технологии, заради традициите, доброто образование и дефицитите на специалисти в развиващите се сектори.

„Започнахме тази инициатива преди малко повече от година. Заявката беше да напишем една книга, сборник, 10 текста по различни теми и самият сборник да бъде само поводът за разговор в бъдеще време. 10 автора, 10 различни теми – разговор в бъдеще време за това какво ни предстои да се случва. Успяхме да създадем една много разнообразна за четене книга, която вярваме, че може да е полезна за всички. Намерението ни е въпреки злободневието и въпреки неспирните скандали, да направи опит за взор в далечното бъдеще“, коментира съставителят на книгата и секретар на УС на ИСИ, Стефан Георгиев.

Приветствие към присъстващите отправи и Хелене Кортлендер, директор на Фондация „Фридрих Еберт”, бюро България.

В рамките на форума бяха представени тезите на всички автори на книгата. След което събитието продължи в рамките на „Световно кафене”, където участниците имаха възможност да дискутират по-детайлно по определни теми с отделните автори.

Онлайн издание на книгата, може да откриете тук.