Актуално

Третият публичен дебат по темите за здравеопазване и условия на труд ще се проведе в София
Третият публичен дебат по темите за здравеопазване и условия на труд ще се проведе в София

Институтът за социална интеграция, съвместно с Фондацията за европейски и прогресивни изследвания, стартира реализацията на проекта „Да променим реда”, който предвижда изработването на два анализа – социологически за условията на труда и сравнителен за политиката на здравеопазване в България.

На основата на тези анализи, екипът на ИСИ организира 4 публични дискусии (дебати) и работни групи, по време на които да се търсят нови пътища за решаване на проблемите и изработване на предложения към българските политици.Предвидено е дискусиите да се състоят в 4 различни региона на страната – Югоизточен, Северозападен, Югозападен и Североизточен, в рамките на месеците септември и октомври.

Първата публична дискусия приключи успешно, а участниците в него успяха да изработят ключови препоръки, които да вземат място във финалния политически документ, който ще бъде изготвен. Втората предстои, в края на месец септември в Плевен.

Третият публичен дебат ще се проведе в периода 13-14 октомври 2018 г. в Хотел "Хемус" гр. София. Той е предназначен за представители от областите София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян. Партньори, които ще вземат участие във форума в София са Фондация "Фридрих Еберт" и "Жан Жорес", Франция.

Предварителна програма на дискусията може да откриете тук.

Заявки за участие, моля изпращайте в срок до 01 октомври (понеделник) на имейл: ifsi.bulgaria@gmail.com