Актуално

ФЕПС провежда един от модултите си на програма "Бъдещи лидери" в Бълария
ФЕПС провежда един от модултите си на програма "Бъдещи лидери" в Бълария

Инситутът за социална интеграция е партньор и съорганизатор на четвъртия модул от програмата на ФЕПС за Централна и Източна Европа "Бъдещи лидери".

Основната цел на програмата на ФЕПС за Централна и Източна Европа „Бъдещи лидери” е да допринесе за политическото и организационно подновяване на социалдемокрацията в региона чрез подобряване на мрежата от хора, заемащи изборни и ръководни позиции.

В следствие на това, програмата ще бъде насочена за създаването на връзки вътре в партиите между поколенията. Целта е да се създаде платформа за обещаващи прогресивни политици, на възраст между 35 и 45 години, от България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словения и Словакия. Тази програма ще спомогне за създаването на рамка, чрез която те да се запознават, да споделят опит и да си сътрудничат, работейки за създаването на прогресивни цели, свързани с европейския проект.

Четвъртият модул от програмата се провежда в София, в периода 11-12 май. В престоя си тук, младите лидери ще имат възможността да общуват с водещи политици от левия политически спектър. Ще си говорят за бъдещето на лявата идея в Европа, а също така ще получат информация за предизвикателствата пред България, в контекста на председателството на Съвета на ЕС.

Основни говорители по време на откриването на модула бяха Катя Колева, Председател на УС на ИСИ, Валери Жаблянов, зам.председател на 44-тото Народно събрание и Крум Зарков, зам.председател на парламентарната група на БСП за България.