Актуално

Нови работни места за младите хора и съживяване на европейската индустрия
Нови работни места за младите хора и съживяване на европейската индустрия

Председателят на УС на ИСИ, Катя Колева и член на Борда на Фондация за европейски и прогресивни изследвания (ФЕПС) ще вземе участие в заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС), като редовен делегат, имащ право на глас. То ще се проведе на 22.06 (събота), в НДК - София.

Форумът се провежда веднъж годишно, като събира както партиите със социалистическа, социал-демократическа и лейбъристка ориентация, така и близки до левите политики неправителствени организации, активисти и граждани.

Под надслова"За изграждането на по-справедливо бъдеще" ще бъдат начертани задачите за следващите няколко месеца и официално ще бъде дадено начало на подготовката за изборите за Европейски парламент през 2014 г. Европейските социалисти ще отстояват през следващия програмен период повече от предвидените 6 млрд. евро за т.нар. младежка гаранция - предлагане на работни места и стажове за завършилите образованието си.

Представители на двете европейски мрежи, ФЕПС и СОЛИДАР, на които ИСИ е член, ще се срещнат се екипа на Института в рамките на първия ден от провеждане на форума.