Актуално

Kонференция "Ръст на заетостта и благосъстоянието - европейски политики за национални решения"
Kонференция "Ръст на заетостта и благосъстоянието - европейски политики за национални решения"

Институтът за социална интеграция (ИСИ) - София и Фондацията за европейски и прогресивни изследвания (ФЕПС) - Брюксел организират конференция "Ръст на заетостта и благосъстоянието - европейски политики за национални решения", която ще се проведе на 17 октомври 2012 г. (сряда), в зала «Роял 3» на хотел «Шератон» от 09:30 до 15:30 часа.

Увеличаването на заетостта и благосъстоянието е изключително важна тема за България в контекста на европейското развитие. България е изправена пред сериозни предизвикателства по пътя за постигане на устойчиво социално и икономическо развитие, което ще създаде предпоставки за преодоляване на безработицата. Налице е необходимост за развитие на алтернативни политики, които да заместят сегашната неолиберална политика и открият перспективи за нашата страна. Нашата цел е да поставим растежа на заетостта и благосъстоянието във фокуса на дневния ред на обществото и политиците.

В дискусии с водещи експерти от ФЕПС и ИСИ, в това число: господин Сергей Станишев, председател на БСП и Президент на ПЕС, господин Алфред Гузенбауер, председател на Програма за научни изследвания „Next Left” и бивш канцлер на Австрия, господин Георги Пирински, зам.-председател на БСП и заместник-председателна Народното събрание, и  други участници, ще се търси аналитично и компетентно мнение относно преодоляването на двойното предизвикателство по пътя за постигане на по-голяма заетост и повишаване на благосъстоянието.

Подробна програма на конференцията можете да изтеглите оттук.

Прессъобщението за събитието можете да изтеглите оттук.