Проекти и инициативи

Управленски проекти - стратегии за политики (2011)

Поредица от публични дискусии за обсъждане на управленските проекти на БСП в четири сектора: "Социални дейности", "Образование", "Икономика и енергетика" и "Местно самоуправление и регионална политика". Форумите са организирани от Фондация "Фридрих Еберт"

Дискусионен форум "Обективността на медиите и медийното законодателство" (2011)

Форумът е организиран от Фондация „Фридрих Еберт”, Бюро България и Института за социална интеграция (ИСИ). Участниците дискутират проблемите във взаимоотношенията собственик – редактор – журналист, монополите, пазарите и общественото мнение. До къде да ст

Политики на кризата и криза на политиката (2009 - 2010)

Международна конференция, разделена в два панела: "Политики на кризата" и "Криза на политиката", с участници водещи говорители по темата

Възможностите на НПО за работа по темите на европейските стандарти в три области (2008)

Международна конференция с участието на представители на неправителствените организации от Гърция, Русия, Румъния и Украйна. Конференцията има за цел да постигне консенсус за предложения за увеличаването на възможностите на ЕС да действа извън своите гра

"Стратегии за сигурност в района на Черно море (2008)

Целта на проекта е да събере представители на водещите социалистически и социалдемократически неправителствени организации от региона на Черно море, да бъдат обсъдени въпроси и идеи от общ интерес.

Сътрудничество за ефективни политики – създаване на мрежи и разработване на политики за младежта от млади лидери и младежки работници (2008)

Изграждане на нова политическа култура на младото поколение чрез неформално образование, участие на млади лидери от Северна България

Кампания «На мен ми пука» (2006)

Кампанията е насочена към повишаване на избирателната активност и участието на повече избиратели в изборите за президент и вицепрезидент на 22 октомври 2006 г.

„Промяната в пограничните райони след влизането в ЕС” (2006 - 2007)

Проектът е насочен към провокиране провеждането на граждански диалог, представяне на успешно работещ модел за водене на дискусия по значими за местните общности въпроси, към обучение в разработването и реализирането на публични политики.

Механизми за подбор и развитие на нови политици от левицата (2006)

Форумът разглежда темите за политическите елити и предизвикателствата пред тях, чрез участието на водещи експерти по темата.

Политики за преодоляване на дисбаланса (2005)

Разработване и публично обсъждане на политики за преодоляване на дисбаланса на възможностите за достъп до различни конституционни права в малките общини и изостаналите региони.

1234