Кръгла маса "Ръст на заетостта и благосъстоянието" (2012)

17-10-2012

Изпълнители на проекта: ИСИ и Фондация за европейски и прогресивни изследвания (ФЕПС)

Период на изпълнение: м. откомври 2012 г.

Източник на финансиране: ФЕПС

Кръгла маса “Ръст на заетостта и благосъстоянието - Европейски политики за национални решения” бе проведена на 17 Октомври 2012 в хотел „Шератон”, зала „Роял 3”.

В дискусията взеха участие: Катя Колева, Председател на УС на ИСИ, Член на УС на ФЕПС, Сергей Станишев, Председател на НС на БСП, Председател на Парламентарната група на „Коалиция за България”, Президент на ПЕС, Алфред Гузенбауер, Председател на Изследователска програма  „Next Left”, бивш Kанцлер на Австрия. Сред участниците бяха представители на неправителствени и браншови организации, експерти, народни представители, дипломати.

Форумът бе разделен в три панела:

Панел 1: „Новата социално-икономическа парадигма – Основни характеристики и специфични национални черти”, с въвеждащи доклади на д-р Игнасио Уркизо, Професор в университета „Complutense” и член на ФЕПС Next Left фокус група и на Георги Пирински, заместник-председател на НС на БСП, заместник-председател на Народното събрание, член на Консултативния съвет за прогресивни общества на ПЕС.

Панел 2: „Двойното предизвикателство за постигане на увеличена заетост и повишено благосъстояние” с въвеждащи доклади на Катя Владимирова, доктор по икономика, професор и Аня Шкрипек, Старши научен сътрудник, ФЕПС.

Панел 3: „Европейски политики за национални решения свързани с двойното предизвикателство заетост и благосъстояние” с въвеждащи доклади на Амандин Креспи, асистент в университета „Libre de Bruxelles” и член на Младежката академична общност на ФЕПС и Атанас Папаризов, Председател на Съвета за членство в ЕС, националните приоритети и европейските фондове в БСП.

Програма на форума