Публикации

Тримесечен бюлетин с добри практики

Петнадесетото издание на тримесечния бюлетин с добри практики, който ENoP издава вече е реалност. Областите, които обхваща са промотиране на демокрацията, сътрудничество и развитие и политически диалог

Прочети още
Европейският съюз след изборите за Европейски парламент

В периода след изборите за Европейски парламент, европейските лидери срещат трудни задачи, поставяйки на дневен ред европейската интергация на тези избиратели, обърнали й гръб.

Прочети още
Окончателни резултати от медиен мониторинг и основни акценти от изборното наблюдение

Презентация и доклад с анализ на окончателните резултатите от наблюдението, осъществено върху предизборната кампания и медийната среда.

Прочети още
Наръчник за наблюдатели

Наръчникът е в разработен в рамките на "Мониторинг на Евроизбори 2014". Съдържа минимум информацията, която всеки наблюдател на ИСИ трябва да има за качествено наблюдение

Прочети още
Междинни резултати от медиен мониторинг

Презентация и доклад с анализ и междинните резултатите от наблюдението, осъществено до 10 май върху предизборната кампания и медийната среда.

Прочети още
Информационен материал за ЕС на ЕНоП

Материалът е разработен от група "Гражданство" на Европейската мрежа на политическите фондации, в която членува ИСИ

Прочети още
Доклад - анализ на изборното законодателство /2014/

Докладът е подготвен от група юристи с координатор Лазарина Бонева, като част от "Мониторинг на Евроизбори 2014", реализиран в партньорство между ИСИ и ФЕПС

Прочети още
Белгийско общество и политика 2013: Както обикновено, и между изборите

Изданието е на фондация Gerrit Kreveld, белгийски учебен център за социална демокрация. Центърът работи като мозъчен тръст, в откриване на бъдещето, възможностите и новите предизвикателства на социалната демокрация.

Прочети още
Страхил Делийски за брандовете и идентичността в протестите

Страхил Делийски е асистент в катедра “Политология” на СУ „Св. Климент Охридски“, преподава политически комуникации и политическа антропология. Той е и част от първия екип на ИСИ с неговото учредяване, и до момента - част от екипа преподаватели.

Прочети още
Евгени Кирилов представи в ЕП Европейския екологичен фестивал, който ежегодно се провежда в България

По инициатива на Евгени Кирилов, евродепутат и член на Общото събрание на Института за социална интеграция в Европейския парламент бе представен Европейският екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”.

Прочети още
12345